Verzorging van onze siervissen deel 1

Siervissen zijn misschien eenvoudige huisdieren, maar dat is niet altijd het geval. Houd rekening met deze waterkraantips wanneer je uw vissen gezond en mooi wilt houden. Regelmatig geplande water verversingen van ongeveer 20% van het water iedere week. Zorg ervoor dat je aquarium de juiste apparatuur heeft en controleer de filtratie  en beluchting. Controleer uw water op pH, KH, GH, nitrieten en nitraten. Je mag uw vissen twee keer per dag voederen, al het voer moet binnen drie minuten op gegeten zijn. Doe Altijd nieuwe vissen in quarantaine alvorens je ze naar een nieuwe aquarium over brengt. Het is veilig om sommige soorten in één en dezelfde aquarium te houden.

aquatanKraanwater bevat chloor en minieme deeltjes zware metalen. Deze tasten de beschermende slijmlaag van onze vissen aan. Aantasting van deze slijmlaag kan leiden tot het ontstaan van witte stip en schimmel. Door waterbereider toe te voegen worden de chloor en de zware metalen in het leidingwater geneutraliseerd.

De optimale watertemperatuur ligt bij de meeste siervissen tussen de 24 en 26 °C. Bij de discusvissen ligt de optimale watertemperatuur hoger, namelijk tussen 26 en 30 °C. De discusvis is bij deze temperatuur namelijk actiever.

nitrivecDe waterkwaliteit van het aquarium is iets dat iedere aquariaan moet nakijken. Controle van pH, KH, GH, nitraat en nitriet is nodig om een goede balans in uw aquarium te handhaven. Nieuwe ingerichte aquariums worden geconfronteerd met een probleem van een te hoge nitriet, door een gebrek aan nitrificeerde bacteriën. Pas na enkele weken zal nuttige bacteriën zich beginnen te ontwikkelen en word de giftige nitriet automatisch afgebroken in nitraat. Controle van de water kwaliteit is heel eenvoudig met een aantal testen te meten. Regelmatig water controles leiden tot een gezond en een gelukkige vissen.

Het is belangrijk om te controleren op ...

 

  1 | 2 | 3 cyrtocara moorii

 

 

home you tube logo