Malawi aquarium deel 1

Het Malawi meerlandkaart Malawi
Het Malawimeer strekt zich over 584 km uit in de Grote Slenk ( Great Rift Valley ) van Oost-Afrika. Het meer, tussen Malawi in het westen, Tanzania in het noorden en oosten en Mozambique in het oosten. Met een enorme oppervlakte van ongeveer 30.000 km ² is het Malawimeer het derde grootste Afrikaanse meer, en negende of tiende grootste in de wereld. Het oppervlak is 474 meter boven gemiddeld zeeniveau, maar de maximale diepte van meer dan 700 meter maakt het 's werelds vierde diepste meer. Het Malawimeer bevat meer soorten zoetwater vissen dan heel Europa en Noord-Amerika samen.

Het Malawi aquarium
Het voornaamste bij een Malawi aquarium is de grote van het aquarium. Het minimum voor een Malawicichliden aquarium is 120x40x50 ( 240 l ), maar bepaalde soorten vragen toch een grotere aquarium. Wilt u Mbuna’s cichliden gaan houden, dan is het beter om groter te gaan dan 1,20 meter lengte. Kiest u voor een ander soort Malawi Cichliden zoals Aulonocara’s ( keizerbaarzen ) of utaka’s ( Haplochromis groep ) dan is een kleiner aquarium dan 1,50 meter lengte niet raadzaam, bij de rovers kan het nooit groot genoeg zijn en is 2 meter lengte een minimaal. Als u een keuze heeft gemaakt van het soort Malawi cichliden dat u wilt gaan houden, kan je beginnen met het aanschaffen en inrichten van uw Malawi aquarium.

Het inrichten
Plaats het aquarium op een rustige plek. Zet het niet in de zon, want daardoor is de watertemperatuur niet goed constant te houden en bovendien zal er veel algengroei optreden. Let erop dat het aquarium precies waterpas moet staan om breuken te voorkomen en leg schokabsorberend materiaal (bijvoorbeeld polystyreen / piepschuim) tussen de bodem en de ondergrond. Houd er ook rekening mee dat een gevuld aquarium heel zwaar is, dus ga na of uw vloer en het meubel waarop het aquarium geplaatst wordt het gewicht wel kunnen dragen. Houd er rekening mee dat u overal bij moet kunnen als u het aquarium schoonmaakt. Denk er ook aan dat u stopcontacten nodig zult hebben voor de verwarming, verlichting en het filter. Woont u op een flat of zicht op het malawi meerbovenwoning, denk er dan aan dat er bij breuk van een ruit ontzettend veel water op de vloer komt, wat ook bij uw onderburen terecht kan komen. Ga na of uw verzekering dit dekt.

Nu het aquarium op zijn plaats staat kunnen we verder met het inrichten van ons Malawi aquarium. Gebruik altijd een achterwand, in een doorkijkaquarium zonder wand voelen vissen zich niet veilig. Er zijn verschillende soorten achterwanden te koop. Sommige bevestigt u in het aquarium en andere plakt u tegen de achterruit aan, ben je handig dan kan je de achterwand zelf maken. Probeer altijd zoveel mogelijk de techniek zoals aanzuigslangen of eventueel verwarmingsstaven weg te werken in een hoek doormiddel van een stukje achterwand ervoor te plakken.

De opbouw en de hoeveelheid van rotsen is ook afhankelijk van welke soort Malawi cichliden dat u gaat houden! Mbuna cichliden vragen veel meer rotsen en holen, maar er zijn ook soorten die aan de overgangszone leven die wel stenen en holen vragen maar ook genoeg open plaatsen met zand willen. Rovers daar in tegen vragen veel open ruimte, met grote stenen waardoor zij bij het jagen hier afleiding kunnen zoeken. Bij het plaatsen van stenen is het belangrijk om vanaf de bodem op te bouwen, de grootste eerst en dan rond de stenen een laag fijn grind of zand ( 3 cm ) leggen zodat de rotsen stabiel liggen.

 

 

 

 


1
| 2 | 3 | 4 cyrtocara moorii

 

 

home you tube logo